сряда, 29 февруари 2012 г.

Серия с рози

Вече няколко дни неуморно навивам розички. Просто се пристрастих. :) Харесва ми , че стоят много нежно и са чудесен акцент за картичка за предстоящия празник 8-ми Март.


Sketchbook Saturday Challenge #50
Simon Says....ANYTHING GOES


Имам още подготвени розички, затова очаквайте продължение. ;)
За тези от вас, които не знаят как се правят тези рози има кратко уроче тук.


вторник, 28 февруари 2012 г.

Една мечтателка на 2 :)

Здравейте,

Днес моя блог става на две години. Благодаря на всички мои последователи, читатели и на всички онези, които оставят коментари тук. За мен всяка Ваша дума е важна. Благодаря и на тези, които надникват в страничката ми във Facebook. За тези две години имам толкова много картички, че спрях да ги броя и нова страст-бижутата. :) Моето малко ъгълче в кухнята ми става вече тясно.
Много съм щастлива, че точно днес имам удоволствието да Ви поканя да посетите едно приятно място в Интернет, където има разнообразни идеи- от красиви неща за окото, полезна и интересна информация, до вкусни рецепти, наслада за сетивата.  Заповядайте в Made it in Home-терапията на дома.


Преди около месец Нари, създателката на сайта и Вили ме поканиха да стана част от екипа им, за което много им благодаря. Надявам се да е Ви хареса нашето кътче, пълно със свежест и красота.

И нека все пак да покажа нещо празнично, което правих скоро, покани за рожден ден на една малка госпожица.


събота, 25 февруари 2012 г.

...

Наскоро си харесах няколко модела на пръстени направени от тел. Реших да пробвам и аз. Няма да ви казвам колко тел хвърлих в боклука, но все пак  мисля, че накрая се получиха 2 симпатични пръстена. Към единия направих и обици. 


За жалост обиците успях да ги сложа само 2 пъти. :( Днес докато си правехме снимки в парка, едната е паднала. Даже го има документирано на една от снимките, но аз открих липсата й доста късно. 


Този пръстен всъщност беше първият ми сполучлив опит. Направих си го като комплект към едни обици.

петък, 24 февруари 2012 г.

Книгоразделител

Оказа се наистина, че последното  предизвикателството на Тони-книгоразделител  за блого-годинката й е най-лесно.:) Кали беше пуснала линк към този модел, хареса ми идеята. Стана много бързо и лесно. Вече знам даже на кого ще го подаря. :)



Предизвикателството на Тони-Книгоразделител
Simon Says Stamp and Show Take Your Pick ... London, Paris or New York!
The Color Throwdown-Challenge 180

сряда, 22 февруари 2012 г.

С ретро излъчване

Когато ми поръчат картичка за някого, бикновено имам макар и бегла идея каква да е тя. За тази, обаче, изискванията бяха само картичка за жена на моите години и да пише "Честит Рожден Ден". Нямах никаква идея каква да е и около час се взирах в компютъра, в търсене на вдъхновение из Интернет пространството. И някак инстинктивно я направих като картичка, която бих искала да ми подарят на мен. :) Много се надявам, че рожденичката я е харесала.


Картичкофурии-Пеперуди
Paper Sundaes-Birthdays
Charisma Cardz-Anniversary

понеделник, 20 февруари 2012 г.

Да си направим мартенички


Съвсем скоро ще дойде 1 март и както всяка година на тази дата ние си разменяме мартенички. Заради лошото време не излизаме много с детето и не съм сигурна дали ще успея да купя мартенички тази година. Стоейки си вкъщи си помислих, че мога да се опитам да направя сама. Ето едно кратко уроче за лесни и ефектни мартеници, които могат да се използват и за брошки.
Необходими материали: ножичка, игла и конец, филц-бял и червен, игла за брошки (може и безопасна игла), мъниста или копчета, формичка за сладки.
Изрязвате филца в желаната форма, пришивате, декорирате с мънистата/копчето, зашивате иглата за брошка и voila имате си мартеничка.


Още няколко модела мартенички  от мен, които можете да си направите лесно и вие. 


четвъртък, 16 февруари 2012 г.

Таг-книгоразделител

По принцип не чета две книги наведнъж. Предпочитам да си дочета 1-та и тогава да започна следващата, но макар и много рядко ми се случва. И тъй като имам само един книгоразделител, подарък ми от Миленка, ми се налага да си отбелязвам страниците на 2-та книга с листче. Новото предизвикателство на Тони ми даде чудесна идея за тагче-книгоразделител.
Исках да има напукан ефект и вероятно с ембосинг пудра щеше да се получи по-добре, но нямам от тази специалната за напукване, а с обикновената не ми се получава.
Фона е направен с въздушните балончета, които се използват за опаковане. Ама как го обясних, не знам как се казват, дали ме разбрахте?! :) Та тези балончета ги напръсках с Glimmer Mist "Old Lace" и ги използвах като печат. :)



Предизвикателството на Тони - Монохромен таг с ярък акцент / При мен ярките акценти са камъчетата и както е видимо са повече от 1, така че Тони имаш свобода да ми изтриеш участието ако решиш./ :)
Ами това е, дано ви харесва. :) Хубав ден!

вторник, 14 февруари 2012 г.

Събрани идеи

Честит празник на всички, кой каквото празнува! :)

Аз много се чудех какво да подаря на моя съпруг. Той не е особено романтичен, но все пак важен е жеста и исках поне с нещо малко да го зарадвам. Както и вчера писах обичам да събирам идеи, разхождайки се в блоговете. :) Така измислих подаръка, направен с много любов.


Идеята за тага на бутилката дойде от Валя.


Кошничката, която по-скоро май прилича на панерче, ми хрумна след предизвикателството на Смарагдовата мис. :) До сега не бях правила кошничка и това предизвикателство ме затрудни повече от предното й. 

Кошничко-панерчето ще включа при:
Предизвикателството на Тони-Кошничка (Тони ако сметнеш, че не отговаря на условията или не ти прилича на кошничка, спокойно можеш да изтриеш моето участие. :)) )

И последната идея за картичка направена от сина ми, с моя помощ, разбира се, я взех от Вили.


За тези, които им е трудно да различат какво има на картичката-това е сърце, направено с дланите на Емо. :) Аз се опитах да го дооформя после, защото на него не му хареса нещо да се цапа с боя. Тати много я хареса и стои на почетно място върху бюрото му. ;)

понеделник, 13 февруари 2012 г.

Мъжка картичка

Всички знаете колко са трудни мъжките картички. Когато ми се обади една приятелка на мама за картичка за юбилей на мъж и то спешно ми беше още по-трудно. Не можах да й откажа и си мислех да направя модел, който вече съм правила, само щях да сменя хартиите. Обаче преди да започна нещо, аз обичам да обикалям блоговете и да си търся вдъхновение. :) Харесах си скеча на  Sketch Saturday и така смених първоначалната идея.


неделя, 12 февруари 2012 г.

:)

Моите експерименти с направата на бижута продължават. :) Като изключим факта, че ноктите ми след това са в ужасно състояние е много забавно.


сряда, 8 февруари 2012 г.

Изчистено и семпло

И пак на любовна тематика. :) Шаблона-сърце го бях спечелила от едно от предизвикателствата на Marianne Design Divas. Много го харесвам, но до сега не го бях използвала. Исках да се вижда целия.



Снимката е правена със стария ми фотоапарат. Нямах батерия на новия, а трябваше да ги давам.

събота, 4 февруари 2012 г.

Shabby Chic/Vintage

Да си призная не съм много убедена, че знам разликата между Shabby Chic и Vintage. Разгледах много снимки в интернет и мисля че улових правилната нотка. Харесва ми крайния резултат. Успях да пресъздам първоначалната си идея, макар и представена с не много добри снимки. И като казах снимки имам си така мечтания нов фотоапарат. :) Не очаквайте скоро някакви брилянтни снимки, защото сега започвам да се уча, но съм много, много щастлива. Имам си сладък модел, който много обича да се снима и мога да се упражнявам на воля. :)



Предизвикателството на Тони /Miss Emerald/-Shabby Chic
Creatalicious Challenges-Love
By the Cute and Girly-Love is in Air
Charisma Cardz-Vintage
Арти-Марк-Цвета на любовта...

четвъртък, 2 февруари 2012 г.

Amore...

Като написах заглавието и в главата ми започнаха да се преплитат различни песни на тази тематика. :)  Днес ще ви покажа една романтична картичка с ретро нотка.  


Ще я включа в:

И един поздрав от мен, с пожелание за усмихнат ден. :)


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails