сряда, 31 октомври 2012 г.

За един програмист

Когато моята маникюристка ми поръча картичка за сина й, който е програмист и за миг не се поколебах каква картинка ще използвам. По принцип си признавам, че избягвам картинките с много детайли, защото ми е трудно да ги оцветявам, но тази не се оказа от прекалено трудните. 



Е, не е перфектно оцветена, може и по-добре, но с 3D ефекта надявам се не се забелязват толкова много несъвършенствата.
Маникюристката ми доста се позабавлява с картинката и каза, че съм улучила с нея право в десетката, липсвали само няколко празни бутилки и пепелник.



Веднага я включвам в предизвикателството на Диди. Пак че успях за последния ден. :)

понеделник, 29 октомври 2012 г.

Рецептите на...

... Рени, в розово и зелено. 
Да не си помислите, че правя тефтери само на тези, които носят името Рени. ;) Просто се оказа, че май най-често са ми поръчвали различни дами, които носят това име. :)





вторник, 23 октомври 2012 г.

Брошки панделки

Преди извесно време бях видяла в някой сайт, за жалост не съм го запазила и не успях да го открия, едни много красиви брошки от панделки. Все се канех да пробвам. Всъщност се оказаха много лесни за изработка. Могат да се получат интересни и разнообразни комбинации.
Първите две панделки-брошки ги направих в класическа комбинация, която е особено актуална този сезон. Вторият модел може да се носи и като шнола.



Последната я правих съвсем скоро вдъхновена от едно пауново перо, което пък беше вдъхновение и за една от снимките ми в моя 30-дневен проект. :)



Предизвикателства:


събота, 20 октомври 2012 г.

...

Добро утро! Две интересни предложения за бижута от ципове, които може да разгледате със сутрешното си кафе. ;)
Първите са комплект е пръстен и обеци с перли. Стоят изключително нежно. :)




И класика, обеци в черно с прозрачни брадсове в средата.



Не знам колко успешни са снимките на "модела", т.е аз :D, но установих, че е много трудно да си направиш автопортрет.

сряда, 17 октомври 2012 г.

...

Както писах в предишната ми публикация, тази седмица съм настроена на романтична вълна. А какво по-романтично от сватбите... :) Използвах отново хартиите на Prima- ''Tea-Thyme'' . Просто са идеални за такъв повод и не само. ;)


Вътре е с джобче за паричен подарък или както беше в случая ваучер за покупка по избор на младоженците.


Предизвикателства:

Deep Ocean Challenge-Anything Goes
Simon Says Stamp and Show-Your Favorite  (Lili Of The Valley stamp and Martha Stewart - Edge Punch Doily Lace)

понеделник, 15 октомври 2012 г.

Beautiful

Слагам розовите очила, настройвам се на романтична вълна и започвам новата седмица с усмивка. :) 


Предизвикателства:

Simon Says Stamp and Show-Your Favorite  (awry stitches and stamp)

Успешна седмица на всички! ;)

сряда, 10 октомври 2012 г.

Антистрес с дистрес :)

Антистрес с дистрес! Тези, които са пристрастени като мен към дистрес мастилата знаят за какво става дума. ;)


вторник, 9 октомври 2012 г.

Картичка с дама за една Дама :)

Това е картичката, която направих за Роси /Goldie/, по случай 06 октомври. Вече е при нея и я е харесала, което много ме радва. Исках да е стилна с винтидж излъчване и мисля, че го постигнах. Хартиите на Prima- ''Tea-Thyme'' са просто великолепни и с тази красива дама на A day for daisies идеално си паснаха.



Предизвикателства:

The Shabby Tea Room-Beautiful Romance

Ето тук можете да видите красивата картичка, която аз получих за празника от  Валентина Димитрова. Благодаря ти! :)

понеделник, 8 октомври 2012 г.

За малки и големи мъже

Седмицата започва много ветровито и есента, която ми действа доста потискащо все повече се усеща. За сметка на това пък днес успях да снимам красива гледка от терасата. :) Реших да си направя и аз един проект в снимки, но тъй като едва ли ще успея да снимам 365 дни си дадох един по-кратък 30-дневен срок.


Та, за есенното време... добре поне, че си имам хоби и в лошо време винаги мога да се разсейвам с нещо. :) 
Днес съм на мъжки картички. Първата е за питка за 40 дни на момченце. Този сладък спящ мечо ми се стори много подходящ за повода.



И две семпли картички за пораснали момчета. :)



Предизвикателства:


Успешна седмица на всички! :)

петък, 5 октомври 2012 г.

Вдъхновение в синьо

Отдавна си мислех да направя семпла кутийка от крафт картон. В комбинацията със синьо винаги стои страхотно. :) Наблегнах на цветята. Навитите рози на капака са от хартия за печене. Вили беше моето вдъхновение да използвам точно този материал. 



Кутийката ще включа в:


И като съм на синя вълна, едни обици, които правих... ами отново заради определена рокля. :) С перли Swarovski, за жалост кристалчетата са обикновени, но и така са ми много любими.



И с роклята за вдъхновение :)

сряда, 3 октомври 2012 г.

Направено с любов... за мен

Още, когато миналата година ми подариха за рождения ден копик маркерите се канех да си направя етажерка за тях. Исках да е като тези, които имат крафтърките в чужбина, но които са и доста скъпи.  
Първият опит беше с бирен картон, но бе твърде нестабилна, не добре преценена и направена. Техническата мисъл не е силната ми страна. 
Преди няколко седмици Тони, мисля беше пусна в Консорциума линк към тези етажерки направени от пенокартон. Снабдих се с няколко листа и този път помолих съпруга ми за съдействие. Казах му какво искам да представлява. Той се зае да чертае и пресмята размери, кое парче от кой лист да извади, за да остане минимален отпадък.  :) Професионално изкривяване. Наряза ми всички части. Разбира се, за да е по-весело по време на лепенето за пореден път ми гръмна поредния пистолет за силикон. Довършихме с лепило от типа на C 200.



Накрая мъжа ми заключи, че можело и по-добре да се получи, защото на места залепихме страните малко на криво, но на мен си ми харесва и така.


Направих го с декупаж. Малко се изтормозих с него. Голямо мазане с четката падна, но като за първи път се справих долу-горе добре. Благодаря на Ади, че ми отговори на всичките ми въпроси за декупажа! :)


Към него си направих и 2 кутии, едната за инструментите, а другата, за химикали и моливи. За трите неща използвах 5 листа пенокартон, формат А3. Етажерката е с размери 22/14,5/29,5 см, а кутийките са 11/10,5/11 и 11/9,5/11 см

понеделник, 1 октомври 2012 г.

Аксесоари с ципове

Въпреки че изглеждат като комплект двете неща, които днес ще Ви покажа, те всъщност имат лека разлика в нюансите, но все пак могат да се съчетаят. Отново материалите са ципове.
Първото е обеци във формата на капчици.



И една брошка с нестандартна форма.



Може би жълтата основа не беше съвсем подходяща за снимките, но признавам си сега не ми се правят нови. За жалост аз отново започвам седмицата болна. :( Дано за Вас старта е по-успешен!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails