понеделник, 28 януари 2013 г.

За Емо

Ето го и втория ми миналогодишен проект, който не успях да завърша навреме. Тефтер за моят син, за да записвам забавния начин, по който казва думичките и смешните изречения, които често прави. Тези неща се забравят и е хубаво и мило да си ги припомням. :) Видях идеята от LaMartinia. Хареса ми много и почти веднага след като прочетох публикацията започнах да си записвам думички в моя служебен тефтер, като планувах да направя специална тетрадка за целта. 


Идеята си отлежаваше известно време. Избрах си хартии, Валя беше така добра да ми услужи със своя шаблон за рязане на буквички. В края на декември най-после си нарязах листите и направих кориците, но после отлежава още около месец докато го сглобя.
Замених всички "О"-та на надписа с копченца. Те са ми от Нана и страшно много си ги харесвам, а и паснаха много добре на хартиите на October Afternoon, защото те самите са правени от тях, макар и от друга колекция.



Първоначално щеше да е само за думички и изречения, както е видно от надписа, но Валя ми даде идея да записвам и пакости, така че отделих малък раздел и за тази цел. Сложих тагове за разделители, също идея, която видях при Валя.


неделя, 27 януари 2013 г.

Балеринки

Преди Коледа с мен се свърза една дама и искаше първият рожден ден на дъщеричката й да е "прекрасен и уникален". Имах достатъчно време за работа, тъй като той бе вчера и искрено се надявам, че съм успяла да допринеса за празника да е такъв. 
Темата бе балет. Първо бяха поканите. Избрах много сладък печат на Mo's digital - Fifi, спазих цветовете и се получиха доста симпатични покани.



После получих задачка, която първоначално ме затрудни- подаръчета за гостите. Нямах никаква идея какви да са. Поговорих си с Вили, често тя ми е съветник, когато съм затруднена и порових в нета. Предложих няколко идеи на майката и тя избра хартиени торбички за лакомства. Изхвърлих малко повече хартия докато улуча правилната сгъвка, но накрая се получиха.
Нямаше как да използвам хартията, която ми бе за основа за поканите, тъй като ми останаха парчета  различни по големина. Взех си лепяща цветна лента и много ми харесва как се получи с нея.




сряда, 23 януари 2013 г.

Шоколад и карамел

Трябваше да има и жълто или оранжево, но пробвах различни хартии и комбинации и накрая се спрях само на кафяво-бежовата гама.




Идеята за крема видях при Вили. Аз използвах изкуствен сняг и при мен се получи като разбити белтъци. :)


За Хенри използвах Paper Piecing затова го включвам в  предизвикателството на Кали в Hobby Challenges.

вторник, 22 януари 2013 г.

понеделник, 21 януари 2013 г.

Един закъснял подарък

Това е един от недовършените ми миналогодишни проекти. В края на декември една от най-близките ми приятелки имаше рожден ден. Тя е и най-старата ми приятелка, познаваме се от деца. Живяхме на една улица, бабите ни са от едно село, учихме в една гимназия и с мъжа й ни поканиха за кумове преди 4 години. 
Тя си пожела да й направя албум за подарък. Приех идеята с ентусиазъм и започнах с желание, но не предполагах, че толкова ще се проточи с времето. Използвах почти цяло блокче на Prima Flowers -Tea Thyme.



Да си призная не знам колко ме бива в правенето на албуми... то беше, мислене, чудене, нареждане, разваляне и пак нареждане и пак разваляне и пак... Тя мислеше сама да нареди снимки, но на мен някак ми стоеше постно без тях и реших аз да го направя. Разрових си старите албуми за общи снимки, гостувах на майка й за детски, ангажирах съпруга й за общи техни и така събрах 20 страници от сладки 30-годишни споени. :)






Може да не е най-перфектния албум, но за мен наистина е много специален, защото вложих цялото си старание и любов и защото е за толкова близък човек.
За да е напълно завършен подаръка й го поднесох в красива кутия, направена с декупаж от Ана Кушчева. Благодаря ти, Ани!




Снимките ги правих върху чисто новите ми дъски, които тепърва ще сглобявам и боядисвам, но мисля, че и така са доста фотогенични. ;)

събота, 19 януари 2013 г.

На 18

Напоследък често ми се случва да не съм подготвена за празниците на близките си. За 18-тия рожден ден на братовчедка ми успях да й направя само един тефтер. Гледах да е стилен и изчистен, за да може ако иска да си го носи в по-голяма чанта. 



Размера е 7/5 инча. Вече бях направила кориците, когато се сетих, че миналата година подаръка й пак беше в тази цветове, но нали това ми е една от любимите комбинации, механично се насочих към хартиите. Исках да го допълня с картичка или таг, но изобщо не си организирах времето добре и в крайна сметка не успях. 


Както се вижда и снимките са направени на бързо. Дори не успях да ги прегледам на лаптопа веднага след като снимах, както обикновено правя.


вторник, 15 януари 2013 г.

...

Това слонче  просто толкова очарователно сладко, че не можеш да му устоиш. :) То ти казва "Благодаря!", "Прости ми!", "Честит празник!" и това го прави толкова подходящо за на най-различни поводи.


петък, 11 януари 2013 г.

Ретро парти

Със съпруга ми посрещнахме 2013 г. в приятели. Събрахме се няколко семейства и идеята беше да си направим парти в стил 80-те. Не ни се получи много, някой от гостите го саботираха и отказаха да се облекат в ретро тоалети. За мое голямо учудване съпругът ми бе от хората, които приеха идеята с усмивка и с помощта на родителите му, които помогнаха с някой автентични детайли по облеклото, се получи желаната визия. :) Аз също се постарах да изглеждам ретро. :)
Разбира се, както често ми се случва, доста неща ги правя в последния момент. На 30 декември си направих подходящи за тоалета ми бижута. Имах малко черна изкуствена кожа, капси, които мъжа ми постави, защото инструмента който имахме изискваше повече натиск и верижки. Пиша имахме, защото седмица по-късно, след поставянето последователно на около 40 капси, инструмента се огъна и вече не става за ползване.


За панделката използвах и малко синя тел, за да си подхожда с туниката ми. Панделката всъщност е брошка, но я прикачих на една диадема.

А ето ни и нас в цялата ни прелест. :)))


четвъртък, 10 януари 2013 г.

Моето творческо кътче

И други пъти съм ви показвала моето малко кътче за релакс. Малко по малко добавям нови неща и размествам, за да го направя възможно най-удобно за работа.


Да си призная от месец сигурно не е било толкова подредено. Имам навика да започвам няколко проекта едновременно и напоследък често оставях натрупани отгоре листи, корици и боклуци, а в бързината да прибера панделки, пънчове и други неща в шкафа, понякога просто ги слагах където видя свободно местенце. Вчера щателно си огледах материалите, подредих ги и отделих някой, които изобщо не използвам и все още не съм решила какво да ги направя.



До принтера освен цветните картони има дизайнерски хартии 12 х 12 инча и няколко от редовете на стелажа са заети с работни документи. На долната снимка се вижда поставката ми за копик маркерите и кутиите ми за инструменти и химикали, които  наскоро ви показах. До тях съм си сложила малко шкафче с чекмеджета, в което си държа някой готови неща, които съм направила, няколко вида тиксо, квадратчета за 3D ефект и нарязани елементи за декорация. В панерчето отгоре съм си наредила различни видове лепила, напукващи боички, брокати, течни перли, акрилни боички и пистолета за топъл силикон. За по-голямо удобство си отделих ножичките, линията и някой по-дребни инструменти, за които все ми се налагаше да ровя в кутията защото са късички.
Голяма част от нещата си държа под ключ в този шкаф, заради моя син. :)



На първия рафт има хартии, машинките ми за рязане поставяне на спирали. На средния са прибрани по кутии пънчове, цветенца, печати и всякакви неща за бижута. На най-долния рафт са панделки, перлички, мастила, платове и филц, запаса ми от двойно залепващото тиксо, както се  вижда и в двете малки метални кутийки има елементи изрязани от бирен картон. И на вратичките, както скоро ви показах са моите шаблони за рязане. 

Е, това е моята крафтърска съкровищница. Пожелавам ви усмихнат ден!


вторник, 8 януари 2013 г.

Pay it Forward 2013


Вчера Дилянка започна инициативата за тази година и аз съм много щастлива, че успях да се запиша при нея. Миналата година не знам защо не се включих, но тази няма да пропусна. :)
И така знаете правилата-първите 5 човека, които оставят коментар под тази публикация, ще получат подарък направен от мен до края на 2013 г. От своя страна вие също трябва да се включите, като пуснете такъв пост в блоговете си и да пратите подаръци на записалите се под тях. :)
Аз много обичам да правя подаръци, така че с удоволствие чакам да видя, кои ще са 5-те човека, които ще ги получат. 

Тъй като Диди се записа първа, да направя уточнение, че тя си беше запланувана да получи подарък от мен, така че очаквам все още 5 записвания. ;)

понеделник, 7 януари 2013 г.

Нов дом

Приятели ни поканиха да в обновения си дом след продължителен основен ремонт. Като изключим шиенето на ръка, картичката стана много бързо, дори идеята се роди за няколко минути. 


Ключето минах с дистрес мастило-Vintage Photo и после напръсках с Glimmer Mist-Old Lace.


Когато не съм сигурна какви цветове харесва/т/ човека/хората/, за които е картичката, най-често посягам към моите любими. Някак естествено и сега сложих синьо и кафяво. 

Предизвикателства:

събота, 5 януари 2013 г.

С благодарност

За много години, приятели! Желая Ви спорна и здрава година, изпълнена с безброй приятни емоции и поводи за усмивки!

Започнах творческата година малко по-рано от планираното с една благодарствена картичка. Братовчедка на свекърва ми искаше да благодари на своите лекари. Не ми каза какви лекари са точно и дали са само мъже или само жени, затова заложих на семпла и изчистена визия. 


Тук може да видите коледната картичка, която получих от моето късметче Мария, от Картичкофурийската размяна. В плика имаше и една страхотна висулка за елхата, която обаче не закачих, защото със сигурност нямаше да "оживее" до следващата Коледа, ако бе попаднала в ръцете на моя пакостник. :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails