четвъртък, 25 юли 2013 г.

Бързи картички за проба

Ще се запитате защо бързи? Каква проба? :)
Отговарям  бързи, защото са с готови картинки и направени буквално за около 30-40 мин. Това си е цял рекорд за мен. :) Повода беше, че исках да си изпробвам някой от новите печати, които ми направи Ади.  



Останах много приятно очарована от всичко, което си поръчах. Страхотен отпечатък.



Не мога да не се похваля и с персоналния печат, който Ади ми направи. Този ми е третия, предните 2 ги бях поръчвала от една фирма близо до нас, но 1-ят го скъсах без да искам, 2 -ят не правеше хубав отпечатък, та дълго време си стоях без такъв. Ади ми го направи точно както си го представях, за което още веднъж й благодаря!



сряда, 24 юли 2013 г.

Лексикон от Ели

Преди няколко дни Ели ме изненада с един виртуален лексикон, като ме върна в ученическите години. :) Много обичах да попълвам лексикони като дете и ми беше много интересно да чета отговорите на другите преди мен.
Като прочетох регламента по другите блогове, аз май не би трябвало да попълвам лексикона, но пък си казах щом Ели ме е избрала защо пък не. ;)

1. Какво те прави щастлива

Семейството и приятелите ми



2. Опиши съвършения ден за теб?
Сън поне до 8:30, май не ми се е случвало, когато сме с детето. Силно кафе, изпито на малко спокойствие и приятна семейна разходка, на която снимам моите мъже.



3. Има ли дума, с която идентифицираш личността си?

Избухлива. Не съм от най-търпеливите хора. Понякога незначителни неща могат да ме изкарат извън нерви. Хубавото е, че както бързо се паля, бързо и ми минава.



4. Какво  те вдъхновява? 

Всичко! Звучи малко тривиално, но наистина могат да ме вдъхновят всякакви неща, музика, човек, картина, емоция, снимка...

5. Имаш ли други хобита извън темите на блога?
Да, обичам да снимам. Кога ми се получава, кога не, но не се отказвам и натрупах доста снимки за семейния албум. :)
Понякога пиша и стихове. 

6. Има ли песен, която никога не ти омръзва да слушаш?
Да, не е само една :)





Спирам до тук. Май станаха само балади. Какво да се прави сантиментална личност съм си. :)

7. Кой е човекът, който най-силно ти е повлиял?
Майка ми. Въпреки че сме доста различни, тя ме е възпитала, дала ми е най-ценните житейски съвети и ми е помагала винаги, когато съм имала нужда.

8. Кое е най-интересното място, на което си била?
Флоренция, Рим... Май като цяло Италия. Не знам от къде е тази любов към тази страна. Една от мечтите ми беше да я посетя и родителите ми я сбъднаха, като ни подариха екскурзия като сватбен подарък.

9. Имаш ли домашен любимец?
Не

10. За какво мечтаеш?

За собствен дом, който да си подредим със съпруга ми както ни харесва, още едно детенце и спокойни старини. Да имам възможност да пътувам повече. Да посетя Ирландия и да видя останалата част от Италия, която не успях. А, да… и да мога да хапвам каквото си поискам, но да не се отразява на фигурата ми. :D


Това е от мен. :) Прехвърлям щафетата на:

1. Дани-http://daniscards.blogspot.com/
2. Нушето-http://nuschinka.blogspot.com/
3. Нели-http://nellyshandmade.blogspot.com/
4. Юлка-http://julka84.blogspot.com/
5. Ади-http://agreatideas.blogspot.com/

6. Дени-http://denitz.blogspot.com/
7. Вили-http://vilini-craft.blogspot.com/

Не се притеснявайте, момичета, няма да се разсърдя на никоя ако реши да не отговаря, но ще ми е приятно ако го направите. :)

Моите въпроси са:

1. Представи се с няколко думи.
2. Има ли друго освен хобито ти, което те успокоява и разведрява?
3. Какво може да те ядоса?
4. Какво не би простила?
5. С какво/как обичаш да се глезиш?
6. Какво от чисто женските навици/ неща ти е неприятно да правиш?

7. Любима книга?
8. А любима напитка?
9. Мечтата, която си сбъднала е?
10.  Коя е любимата ти детска песничка? :)

вторник, 23 юли 2013 г.

Кръщене на Малката Русалка

Обичам морето и морските теми, затова и ми беше много приятно да направя тези покани. Малко нестандартна тема за кръщене, но точно затова и идеята страшно ми допадна. 


Използвах сладката Melia на Мо, ръчен картон ( така ли се казваше), който открих случайно, докато си купувах други материали. Хареса ми много, защото структурата му напомня на морски вълни. Добавих дизайнерска хартия, малко бинт, държах да е от този, които не се нищи. Капчиците и малките рапанчета бяха идеалния завършек. :)


Някой от вас знаят за перипетиите ми с едни морски звездички. :) Те са за същото това кръщене и скоро ще ви покажа украсата, която трябва да направя с тях. :)


петък, 19 юли 2013 г.

...

Пътуването към и от почивката беше придружено с кратки престои във Варна. Нали не мислите, че минавайки 2 пъти през този град ще пропусна да посетя някой от крафт магазинчетата. :D Съвсем случайно открих 2 от тях и не си тръгнах с празни ръце от нито един. :) Първата свободна минута исках да си използвам някой от новите придобивки.
Розово и зелено ми се сториха много весела и свежа комбинация за първата годинка на една малка госпожица. 


Шаблона на Joy crafts, който отдавна се канех да си взема  и зелените цветенца са сред новите ми неща.



сряда, 17 юли 2013 г.

За бебе Борис

Добро утро! След кратка почивка и малко бягство към морето съм отново на линия и заредена с енергия. Един морски поздрав от самотния плаж.


Около мен тази година има доста бебчета. Знаете, че бебешките проекти са ми слабост. Е, ако не сте го знаели до сега, вече го знаете. :) Приятели на приятели съвсем скоро станаха родители за втори път. Та нашите приятели ме помолиха да им направя албум за снимки, който да подарят. Познавам семейството лично и ми беше още по-лесно и вдъхновяващо да изпълня желанието на нашите приятели.


Отначало идеята беше да е само за снимки, но накрая се спряхме на варианта по месеци, но да събира повече снимки. Модела е на Вили.
Тъй като стана доста обемен исках да му сложа закопчалка. Не успях да намеря подходящ ластик за първоначалната идея, затова сложих панделка.



В началото заших джобче, в което могат  да се прибират бележки и други важни неща.



На белите страници сложих домашно направени washi tape. :)




Елементите на корицата, както и няколко елемента вътре в албума, които не съм снимала, са от бирен картон. Изработени са от Студио за лазерно гравиране LenyArt. За да са по-цветни и закачливи ги оцветих с Copic маркери, а отгоре ги минах с glossy accents. Признавам, че glossy-то го използвам много и като лепило, то ми е любимото. Имам няколко други вида лепила, но просто това лепи най-здраво, поне според мен и гледам винаги да съм заредена с него.



понеделник, 8 юли 2013 г.

Феята на маникюра

Много цветна и много свежа, тази картичка ще отиде за дама, която обича да си рисува ноктите. Естествено трябваше да има тематична картинка, макар че доста рових, докато открия подходяща.


Игличката ми е подарък от Вили и си намери чудесно място до розичките. :)



С тази картичка искам да честитя блого-годинката на Мила. Тя е страхотен творец, който намери достойно място сред дизайнерските екипи на няколко известни марки. Честити 2 годинки, Мила! Пожелавам ти да още много подобни постижения и разбира се, да създадеш много красоти, с които да ни вдъхновяваш!


събота, 6 юли 2013 г.

Монохромно и семпло

Днес бяхме на рожден ден на Ники, който е връстник на сина ми. Съвсем в последната минута се сетих, че нямам картичка и много бързо спретнах един таг. Печата на Lili Of The Valley го имам от месеци, но не си намирах подходящ повод да го използвам. 


Опитах се да го направя възможно най-монохромен, дори боядисах капсата с бяла акрилна боя. Е, косата и лицето нямаше как да са в други цветове. :)


вторник, 2 юли 2013 г.

...


Идеята бе да направя тефтер близък по визия на предишен мой.  Свежите цветове и добавените дребни детайли му придадоха различен облик и много ми хареса как се получи.







Crafty Ribbons Challenge-ANYTHING GOES WITH RIBBON
Simon Says.... Anything Goes

Simon Says Stamp and Show-Anything Goes

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails