неделя, 22 февруари 2015 г.

Инструменти и материали, без които не мога

Сигурно всеки от Вас си има набор с инструменти и материали, без които не започва да твори?
Аз уж съм от хората, които обичат всичко да е прибрано, обаче щом започна работа искам всичко да виждам и да ми е под ръка. Затова и често си търся варианти за преустройство на творческото кътче, за да ми е по-удобно. Все пак имам няколко неща, без които не мога да започна да правя каквото и да било, и са ми на видни места. Публикацията ми в никакъв случай не е с рекламна цел. Споделям опит и ще се радвам, ако съм била полезна на някого.

*Подложка за рязане А3- Рядко режа на ръка, но пък я използвам за пробиване на малки дупчици, за предпазване на плота на бюрото ми, оцветявам печати на нея...*Тример- За рязане и биговане. Имам и дъска за биговане, но я използвам по-рядко. Аз имам тример на Fiskars, мери в инчове, тъй като си го поръчах от САЩ. Леко криви, но му свикнах. Недостатъка, че ножчетата бързо се захабяват и трябва да се сменят често. Това е и една от причините все по-често да се замислям за купуване на гилотина.

*Инструмент за биговане- Имам приставка на тримера, но почти не я използвам. Затова пък инструмента от дъската на Martha Stewart, която признавам си купих от чист каприз и рядко ползвам, ми е верен помощник. Винаги гледам да ми е под ръка, защото често го използвам и за да притисна и прилепя по-здраво тиксото.

*Ножица- Имам 4-5 ножици, но тази която ползвам основно е на Tim Holtz. Тя е с незалепващо покритие, много удобни дръжки и има капаче за върха.

*Шило- Най-обикновено шило от близкото магазинче до нас. Често ми се налага да пробия някоя малка дупчица, да махна малки остатъци от шаблон за рязане или просто да навия дръжката на някое цвете на пружинка.

*Лепило- Лепилото без, което не оставам и ми е най-, най-любимото, защото лепи всичко е... Glossy accents. Въпреки че идеята му е съвсем друга, се уверих, че лепи безотказно и здраво.

*Двойнозалепващо тиксо- Тук избора също е голям, но аз отново имам предпочитания. Използвам двойнозалепващата лента на JIP.

*Шевна машина- Напоследък почти не съм правила неща без шев. За съжаление това е единствената вещ, която ми се налага винаги, когато я ползвам да вадя от кутията. Доста ми е неудобно, но нямам къде да я сложа и затова стои под бюрото. Използвам старата машина на мама. Нещо започна да ми прави номера и се нуждае от ремонт, но ми е много верен помощник. Дано не се окаже, че ремонта струва повече от нова.

*Хартията също е много важна част от материалите ми. Бял, цветен картон и/или дизайнерски хартии, зависи от това какво съм решила да правя.


А Вие без какво не можете да творите?


4 коментара:

BEARKIS каза...

От всички полезни вещи, до тук, имам само ножица ,двойнозалепващо тиксо и старата машина, ако не броим хартии и картони... :) Колото до машината, със сигурност старото е по-сигурно, от всички екстри,в новото...Ползотворни дни желая!!!!

Kati каза...

Аз не мога без цял шкаф полезни ми неща, но към изброеното от теб веднага добавям силиконовия пистолет и уреда за топъл ембосинг. И двете заемат видно място на работния ми кът. Другото са дистресите ми, четките, кроп-а-дайла, боичките и още какво ли не :)

krechi каза...

Почти всичко, което съм направила досега е със скалпел и метална линия, брокат, лепило JIP- зеленото, а в последно време и C200, акрилни бои.

Маги каза...

Много ми е интересно да чета, кой с какво обича да твори и без какво не може.Благодаря, че споделихте, момичета! :)
Хихи, Кат, то и аз не мога без остатъка от шкафа си, но това наистина са ми най, най-необходимите неща, без които се чувствам като с вързани ръце.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails