сряда, 3 октомври 2012 г.

Направено с любов... за мен

Още, когато миналата година ми подариха за рождения ден копик маркерите се канех да си направя етажерка за тях. Исках да е като тези, които имат крафтърките в чужбина, но които са и доста скъпи.  
Първият опит беше с бирен картон, но бе твърде нестабилна, не добре преценена и направена. Техническата мисъл не е силната ми страна. 
Преди няколко седмици Тони, мисля беше пусна в Консорциума линк към тези етажерки направени от пенокартон. Снабдих се с няколко листа и този път помолих съпруга ми за съдействие. Казах му какво искам да представлява. Той се зае да чертае и пресмята размери, кое парче от кой лист да извади, за да остане минимален отпадък.  :) Професионално изкривяване. Наряза ми всички части. Разбира се, за да е по-весело по време на лепенето за пореден път ми гръмна поредния пистолет за силикон. Довършихме с лепило от типа на C 200.



Накрая мъжа ми заключи, че можело и по-добре да се получи, защото на места залепихме страните малко на криво, но на мен си ми харесва и така.


Направих го с декупаж. Малко се изтормозих с него. Голямо мазане с четката падна, но като за първи път се справих долу-горе добре. Благодаря на Ади, че ми отговори на всичките ми въпроси за декупажа! :)


Към него си направих и 2 кутии, едната за инструментите, а другата, за химикали и моливи. За трите неща използвах 5 листа пенокартон, формат А3. Етажерката е с размери 22/14,5/29,5 см, а кутийките са 11/10,5/11 и 11/9,5/11 см

18 коментара:

Lionelsa каза...

Страхотни са! Със здраве да си ги ползваш!

Unknown каза...

Маги,поздравления!Изключителни са,вярвам че ще ти пълнят очите и душата,като работиш поредната си красота!

Dilyana каза...

Чудна е! Браво на майстора и на теб ;-)

Maria Tchotcheva каза...

Фантастична е! Поздравления!

Villi каза...

Браво!!! Страхотно сте се справили:)))Честити да са ти и със здраве да си ги ползваш:)))

Людмила каза...

Чудесно!Браво!

vilini каза...

Прелестна е! И с декупажа си се справила много добре, а краченцата от къде са - направо са неустоими.
Да си я ползваш със здраве.

Маги каза...

:)Благодаря, момичета! Ще кажа и на съпруга ми, че сте я харесали. :)
Вили, крачетата са на Tim Holtz. Купих си ги от тук:
http://www.simonsaysstamp.com/servlet/the-21860/TIM-HOLTZ-IDEAOLOGY-IDEA-dsh-OLOGY/Detail

FanyCraft каза...

Ммммм, страхотни са станали! Поздравления и на двама ви! Да си ги ползваш с удоволствие! :) От сума време съм планувала органайзери от разни кутийки, но да видим кога ще им дойде ред.;):)

VioletCloudlet каза...

Маги, поздравления за тази чудна етажерка! Справили сте се на 100% и тези несъвършенства които мъжа ти търси никой от нас не ги вижда ;) Виждам само макове и красота, която ме заслепява !

Plamnito каза...

Много вдъхновяващо роботно местенце се е получило! Поздравления и за теб, и за майстора, и за Емко!

KalySto каза...

Страхотна е! И на мен кмаковете много ми харесаха! Да си я ползваш дълго време и да я напълниш с още копици!

Addii каза...

Маги,справили сте се чудесно,в първия момент,преди да прочета публикацията,реших че са готови етажерки и само си ги разкрасила.Веднага си казах-искам и аз!Мечта е това комплектче!Декупажа се е получил чудесно!

Стефка каза...

Благородно ти завиждам! Толкова е хубаво! Щастливци са твоите копик маркери :)

Valchen каза...

Великолепна етажерка се е получила! Чак и аз искам такава:) Май ще трябва да те поразпитам за пенокартона като се видим!

Miss Emerald каза...

Маги, и тук ще ви поздравя и двамата, защото дружно сте сътворили истински красиво нещо, което е и много практично за теб! И съм сигурна, че удоволствието да го ползваш ще бъде много по-голямо, отколкото, ако си бе купила готово. Декупажа с маковете е просто божествено красив!

krechi каза...

Много готина етажерка! И добре си решила да е с декупаж- по- раздвижена е!

Mila каза...

Маги, резултата е страхотнен! Много практична е практична, пожелавем ти да си го ползваш със здраве и да натвориш още много красоти! А, маковете... ах, маковете ...:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails