четвъртък, 8 март 2012 г.

За майките, с любов

Честит празник, на всички дами!

Днес е празникът на жената. Всъщност от 2 години, аз го приемам повече като празник на майката, може би защото аз самата съм майка вече. Истината е, че когато ние  станем родители разбираме какви са били трепетите и тревогите на нашите. И някак без да се усетим мирогледа ни се променя. Преди няколко дни получих подарък предпразнично от моя син- вече ме нарича "Мамо". ♥♥♥ Откакто е започнал да говори беше казал тази дума само 3-4 пъти съвсем в началото и затова за мен си е събитие. :)
Днес, както разбрахте, ще наблегна повече на подаръците за майките. Майките се умиляват много на подаръците от децата си. Моята все още си пази картички направени от мен, вероятно с помощта на учителките, от детската градина. :) Няколко дни грижливо подготвях моите за майка ми и свекърва ми. Направих им по едни обици. Малко се затрудних с изработката, защото ми бе трудно да реша какъв модел да са, но в крайна сметка се спрях на семпъл и елегантен вариант.

за мама
за свекърва ми
Направих им и по една картичка, а вътре, вместо тривиалните пожелания, написах стихчета, съчинени от мен.
Това е стихчето за мама:

Тя дава нов живот,
Тя дава сила.
Подкрепя те във всичко
и за теб е най-мила.
Тя най-искрено се радва на твоите успехи
и плаче с теб на твоите провали.
Прощава всичките ти грешки и те пази
и никой друг не би ти дал любов като тази.
И думичка едничка тъй я умилява,
щом чуе „Мамо”, Тя най-щастлива става.


А ако Вие още не сте подготвили подаръци за вашите майка, дори думите „Обичам те , Мамо!” ще стоплят душа й. Всички сме толкова забързани в сивото ежедневие и погълнати от собствените си проблеми, че забравяме да им го казваме.


А това е цветната и страхотна картичка, която получих за празника от Кали-KalySto. Вероятно вече сте я видели в блога й, но и аз да се изфукам. ;)


Весело изкарване на празника на всички!:)

21 коментара:

VioletCloudlet каза...

Маги, четох публкацията в захлас, гледах снимките на направените от теб подаръчета и картички двойно по- захласната, а след стихчето ме остави и без думи... жал нямаш... Честит осми март! Нека креативността която носиш в себе си краси света и жените по него!

Addii каза...

Честит 8ми март Маги!Отново много красота при теб!

Miss Emerald каза...

Маги, честит празник и на теб! Просълзи ме от умиление! С толкова чувство и обич си подготвила едни прекрасни, неповторими, незабравими подаръци, а към тях си прибавила страхотни думи от сърце!

GerganaG каза...

Прекрасни неща си сътворила, много са хубави и обеците и картичките са прелестни, а стихчето........ нямам думи, честно да ти кажа ме просълзи, особено че майка ми от 14 години работи в Гърция и най - много ми липсва на празниците.

Kaxala каза...

Винаги, когато влизам тук, знам, че ще намеря нещо стилно, красиво и нежно и този път не е изключение! Честит празник, Маги!

Neli каза...

Честит празник, Маги! Много красиви подаръци си направила и много красиви стихове си написала!

KalySto каза...

Честит празник на теб и на всички майки!
Страхотни неща си направила.Тези завъртяни рози са страхотно елегантни!
Радвам се че букетът ми те е еусмихнал!:)

cheryl каза...

oh wow Hun,you always create the most stunning things,always so delicate and so beautifully detailed too,happy birthday too Hun,hugs Cherylxx

vilini каза...

Маги, честит празник!
Като винаги - сътворила си страхотни красоти.
А с написаното ме накара да си спомня, за първия път, когато през решетката на бебешката кушетка докоснах ръчичката на моето слънчице.

dani's cards каза...

Чести празник и от мен!
Страхотни неща си сътворила!
Всичко е просто перфектно!

Te4eto каза...

Честит празник, Маги! Бъди здрава и усмихната и все така креативна, че да ти се радваме!

Ivolina каза...

Честит празник, Маги!
Всичко, което си направила е толкова красиво. Нямам думи. Чудесно стихотворение.

Елена каза...

Честит празника, Маги! Наистина е прекрасно да чуеш от детето си тази най-нежна дума. Подаръците са страхотни, личи с колко любов са правени.

Donika каза...

Честит празник майчице! И аз така възприемам този ден вече съвсем различно, обичките са страхотни ,а стихчето ме развълнува истински!Браво Маги!

Green-Eyed Girl каза...

Маги, честит и най- прекрасен празник и на теб! Все така радости и обич да ти носи малкото ти момченце! А днес от пощата взех едно много мило колетче с прекрасна картичка, много нежни обеци и още прекрасни изненади (въздъх!) Ако знаеш само как ме зарадва... Благодаря ти от сърце и силно те прегръщам!

Анонимен каза...

Честит Празник Маги !!!
Бъди здрава и обичана и много желана. Големи красоти си сътворила, Браво, много ми харесаха.

Lionelsa каза...

Честит празник!
Направила си невероятни подаръци!
Толкова са красиви, нежни, стилни и най-вече чувстани.Вложила си в тях много от себе си и съм сигурна, че са донесли много сълзи от щастие в очите на майките ви.

Bo каза...

Много, ама много ми харесват обиците! Толкова са елегантни! Също и картичките, и кутиите... Страхотни подаръци! А пък стихчето ... едва ли има майка, която не би се развълнувала и зарадвала!

goldie каза...

С малко ззакъснение...Честит празник и от мен!
Отново страхотни картички и обеци!

Анонимен каза...

Beautiful creation! Thanks for joining us at Little Darlings Rubber Stamps. hugs, Angela

Познавате ме като "Точица", "щурчо", "Елфи", "КрасИва" или може би не ме познавате? каза...

Маги,...направо не знам къде по-напред да гледам..Такива красоти си показала..
Кутийките с прекрасните обеци за майките, картичките с нежните красиви рози и страхотната сгъвка, обаче стихчето...със сигурност ги е трогнало дълбоко - толкова любов и признателност лъха от него..
Страхотна публикация..
Благодаря ти,че се включи в Хоби предизвикателство №8 "Подарък за НЕЯ"

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails