четвъртък, 8 март 2012 г.

За майките, с любов

Честит празник, на всички дами!

Днес е празникът на жената. Всъщност от 2 години, аз го приемам повече като празник на майката, може би защото аз самата съм майка вече. Истината е, че когато ние  станем родители разбираме какви са били трепетите и тревогите на нашите. И някак без да се усетим мирогледа ни се променя. Преди няколко дни получих подарък предпразнично от моя син- вече ме нарича "Мамо". ♥♥♥ Откакто е започнал да говори беше казал тази дума само 3-4 пъти съвсем в началото и затова за мен си е събитие. :)
Днес, както разбрахте, ще наблегна повече на подаръците за майките. Майките се умиляват много на подаръците от децата си. Моята все още си пази картички направени от мен, вероятно с помощта на учителките, от детската градина. :) Няколко дни грижливо подготвях моите за майка ми и свекърва ми. Направих им по едни обици. Малко се затрудних с изработката, защото ми бе трудно да реша какъв модел да са, но в крайна сметка се спрях на семпъл и елегантен вариант.

за мама
за свекърва ми
Направих им и по една картичка, а вътре, вместо тривиалните пожелания, написах стихчета, съчинени от мен.
Това е стихчето за мама:

Тя дава нов живот,
Тя дава сила.
Подкрепя те във всичко
и за теб е най-мила.
Тя най-искрено се радва на твоите успехи
и плаче с теб на твоите провали.
Прощава всичките ти грешки и те пази
и никой друг не би ти дал любов като тази.
И думичка едничка тъй я умилява,
щом чуе „Мамо”, Тя най-щастлива става.


А ако Вие още не сте подготвили подаръци за вашите майка, дори думите „Обичам те , Мамо!” ще стоплят душа й. Всички сме толкова забързани в сивото ежедневие и погълнати от собствените си проблеми, че забравяме да им го казваме.


А това е цветната и страхотна картичка, която получих за празника от Кали-KalySto. Вероятно вече сте я видели в блога й, но и аз да се изфукам. ;)


Весело изкарване на празника на всички!:)

21 коментара:

VioletCloudlet каза...

Маги, четох публкацията в захлас, гледах снимките на направените от теб подаръчета и картички двойно по- захласната, а след стихчето ме остави и без думи... жал нямаш... Честит осми март! Нека креативността която носиш в себе си краси света и жените по него!

Addii каза...

Честит 8ми март Маги!Отново много красота при теб!

Miss Emerald каза...

Маги, честит празник и на теб! Просълзи ме от умиление! С толкова чувство и обич си подготвила едни прекрасни, неповторими, незабравими подаръци, а към тях си прибавила страхотни думи от сърце!

GerganaG каза...

Прекрасни неща си сътворила, много са хубави и обеците и картичките са прелестни, а стихчето........ нямам думи, честно да ти кажа ме просълзи, особено че майка ми от 14 години работи в Гърция и най - много ми липсва на празниците.

Kaxala каза...

Винаги, когато влизам тук, знам, че ще намеря нещо стилно, красиво и нежно и този път не е изключение! Честит празник, Маги!

Neli каза...

Честит празник, Маги! Много красиви подаръци си направила и много красиви стихове си написала!

KalySto каза...

Честит празник на теб и на всички майки!
Страхотни неща си направила.Тези завъртяни рози са страхотно елегантни!
Радвам се че букетът ми те е еусмихнал!:)

cheryl каза...

oh wow Hun,you always create the most stunning things,always so delicate and so beautifully detailed too,happy birthday too Hun,hugs Cherylxx

vilini каза...

Маги, честит празник!
Като винаги - сътворила си страхотни красоти.
А с написаното ме накара да си спомня, за първия път, когато през решетката на бебешката кушетка докоснах ръчичката на моето слънчице.

dani's cards каза...

Чести празник и от мен!
Страхотни неща си сътворила!
Всичко е просто перфектно!

Te4eto каза...

Честит празник, Маги! Бъди здрава и усмихната и все така креативна, че да ти се радваме!

Ivolina каза...

Честит празник, Маги!
Всичко, което си направила е толкова красиво. Нямам думи. Чудесно стихотворение.

Елена каза...

Честит празника, Маги! Наистина е прекрасно да чуеш от детето си тази най-нежна дума. Подаръците са страхотни, личи с колко любов са правени.

Donika каза...

Честит празник майчице! И аз така възприемам този ден вече съвсем различно, обичките са страхотни ,а стихчето ме развълнува истински!Браво Маги!

Green-Eyed Girl каза...

Маги, честит и най- прекрасен празник и на теб! Все така радости и обич да ти носи малкото ти момченце! А днес от пощата взех едно много мило колетче с прекрасна картичка, много нежни обеци и още прекрасни изненади (въздъх!) Ако знаеш само как ме зарадва... Благодаря ти от сърце и силно те прегръщам!

Анонимен каза...

Честит Празник Маги !!!
Бъди здрава и обичана и много желана. Големи красоти си сътворила, Браво, много ми харесаха.

Lionelsa каза...

Честит празник!
Направила си невероятни подаръци!
Толкова са красиви, нежни, стилни и най-вече чувстани.Вложила си в тях много от себе си и съм сигурна, че са донесли много сълзи от щастие в очите на майките ви.

Bo каза...

Много, ама много ми харесват обиците! Толкова са елегантни! Също и картичките, и кутиите... Страхотни подаръци! А пък стихчето ... едва ли има майка, която не би се развълнувала и зарадвала!

goldie каза...

С малко ззакъснение...Честит празник и от мен!
Отново страхотни картички и обеци!

Unknown каза...

Beautiful creation! Thanks for joining us at Little Darlings Rubber Stamps. hugs, Angela

*щурчо* каза...

Маги,...направо не знам къде по-напред да гледам..Такива красоти си показала..
Кутийките с прекрасните обеци за майките, картичките с нежните красиви рози и страхотната сгъвка, обаче стихчето...със сигурност ги е трогнало дълбоко - толкова любов и признателност лъха от него..
Страхотна публикация..
Благодаря ти,че се включи в Хоби предизвикателство №8 "Подарък за НЕЯ"

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails